יצחק זאב רביב: במשׂכיות כסף
הופיע: מאי 2022
דאנאקוד: 425-105
הספר מציג פרשנות הנתמכת ברזי תורה. חלקו הראשון מציע פרשנות הטמונה ב'רזי תורה גלויים' ‑ תופעות חריגות הניכרות לעין הקורא בספר התורה ובחומש המודפס:
• ב‑10 מקומות בספר התורה ניתן להבחין בנקודות המסומנות מעל אותיות. לדוגמה: בברית בין הבתרים נאמרה הנבואה: "וְדוֹר רְבִיעִי יָשׁוּבוּ הֵנָּה". בפרשת 'חוקת' הנקודה מעל המילה 'אשר֗' מפענחת כמה שנים חלפו עד לקיומה של הנבואה.
• ב‑32 מקומות בספר התורה, מילה הכתובה בתורה באופן אחד, כתובה באופן שונה בחומש המודפס. התופעה הזו מכונה 'קרי וכתיב'. לכל מופעי ה'קרי וכתיב' יש משמעות פרשנית. לדוגמה: "אסורי (אֲסִירֵי) הַמֶּלֶךְ" בסיפור השלכתו של יוסף לבית הסוהר על ידי שר הטבחים, מגלה מי היו האסירים ומי לא.
• 17 'אותיות משונות' כתובות בתורה. 16 מהן קטנות או גדולות מגודלן של שאר האותיות, ואילו אחת מכונה 'ו' קטיעא על שם רגלה הקטועה במרכזה. לדוגמה: את תוכנית ההגנה על בני ישראל לאחר חטא המרגלים, הצפין משה בשלוש המילים "יִגְדַּל‑נָא כֹּחַ". לאות 'י' רבתי תפקיד מרכזי בצופן.
יצחק זאב רביב (רבינוביץ) נולד בתל‑אביב, נשוי ואב לחמישה ילדים. למד הנדסה בטכניון, ושירת בחיל האוויר בפיקוד על פיתוח מערכות מבצעיות עתירות תוכנה. תחביבו מימי נעוריו ועד היום הוא קריאת התורה בציבור. על רקע זה החל לחקור שאלות שמקורן בפשט התורה, ולהציע להן פתרונות שנשענים על נוסח התורה ועל רזיה.
ספרו הראשון רזי תורה ראה אור בחודש אדר תש"ף.
שני הספרים 'רזי תורה' ו'במשכיות כסף' עוסקים בפרשנות שמבוססת על דברים שהתורה לא אמרה במפורש, אלא ברמות שונות של רמז. המטרה היא להציג פרשנות, והרזים משמשים לתמיכה בפרשנות המוצעת.
השאלה האם ניתנה הרשות לגלות את אשר התורה הסתירה, עולה במסכת שבת דף צ"ו עמוד ב': "תנו רבנן: מקושש זה צלפחד, וכן הוא אומר ויהיו בני ישראל במדבר וימצאו איש וגו' ולהלן הוא אומר אבינו מת במדבר, מה להלן צלפחד אף כאן צלפחד, דברי רבי עקיבא". רבי עקיבא מגלה ברבים שמקושש העצים בשבת אשר נידון למוות בפקודת ה' היה צלפחד איש שבט מנשה, שבנותיו עשו היסטוריה בחוקי ההתנחלות בארץ בפרשת 'פינחס'.